Revbensspjäll

Revbensspjäll kräver lite extra kärlek under tillagningen. Det bästa sättet att få till den där underbara möra konsistensen är att förkoka spjällen. Det tar tid, men resultatet är ett kött som bokstavligen smälter i munnen. Rekommenderat är att tillaga fläsk till 70 grader.

Innertemperatur:

Rare: -°
Medium: 70°
Well done: 70°

Innertemperatur

Innertemperatur för Revbensspjäll

Läs om fler detaljer här nere

Mer om Revbensspjäll

Revbensspjäll är ett kött rikt på bindväv och fett, vilket gör att det kräver lite extra kärlek under tillagningen. För mig är det bästa sättet att få till den där underbara möra konsistensen att förkoka spjällen. Det tar tid, men resultatet är ett kött som bokstavligen smälter i munnen.

När det kommer till innertemperaturen, är det sant att det tidigare var rekommenderat att tillaga fläsk till 70 grader. Men med svenskt griskött, som testas för både salmonella och trikiner, behöver vi inte nödvändigtvis hålla oss strikt till den temperaturen. Trots det är revbensspjäll vanligtvis tillagade till denna innertemperatur för att säkerställa fullständig tillagning.