Hals

Hals av nöt är en styckdetalj som är ovanlig att hitta i butiken. Detta beror på att detaljen är mycket mager och hård till sin textur. Av den anledningen används delen oftast till att mala ned till köttfärs ihop med någon fetare köttdetalj.

Innertemperatur:

Rare: -°
Medium: 72°
Well done: 80°

Innertemperatur

Innertemperatur för Hals

Läs om fler detaljer här nere

Mer om Hals

Hals av nöt är en styckdetalj som är ovanlig att hitta i butiken. Detta beror på att detaljen är mycket mager och hård till sin textur. Av den anledningen används delen oftast till att mala ned till köttfärs ihop med någon fetare köttdetalj.

Om du skulle ha turen att få tag på en bit nöthals är det en god idé att tillaga den när den forfarande sitter kvar på benet. Om du långkokar köttet i öl och buljong får du till en köttbit som är välbalanserad mellan den kraftiga köttsmaken och sötman och beskan från ölen. Låt köttet bada i spadet i ugn i 5-6 timmar och avsluta sedan med att grilla till fin yta.