Kycklingklubba

Kycklingklubbor, eller drumsticks som det också kallas, är en härlig del från kycklingen att tillaga till helgen eller som plockmat till festen. Du tillagar dem lättast genom att fritera dem eller grilla dem i ugnen.

Innertemperatur:

Rare: -°
Medium: -°
Well done: 78°

Innertemperatur

Innertemperatur för Kycklingklubba

Läs om fler detaljer här nere

Mer om Kycklingklubba

När det kommer till kycklingklubbor är mitt hemliga trick att låta skinnet sitta kvar för att verkligen maxa smakupplevelsen. Det gör dem inte bara saftigare, utan ger också en otrolig krispighet, speciellt om köttet är torrt innan tillagning. Om jag är ute efter ett extra knaprigt skinn börjar jag med att se till att klubborna är riktigt torra innan jag sätter igång.

Kycklingklubbor passar också bra till fritering, särskilt om de är av mindre storlek. Det gör dem inte bara superknapriga, utan också lättportionerade och perfekta att slänga ner i picknickkorgen eller servera på kalaset.

Drumsticks, eller kycklingben som jag också kallar dem, har en annan magi. Köttet är fetare än filén och det gör dem så mycket saftiga. Jag tillagar dem i ugnen för att få fram den djupa smaken, eller så slänger jag dem på grillen för den där rökiga touchen. Det går också bra att steka dem i stekpanna och låta dem puttra under lock. Benen är lite kraftigare, så tillagningstiden ligger någonstans mellan filé och klubbor – perfekt balans. Det är dock viktigt att de uppnår en innertemperatur på 78 grader, då är de riktigt klara.