Fläsklägg

Rimmad fläsklägg serverat med rotmos och senap är en riktig klassiker i det svenska köket. Den perfekta balansen mellan rotsakernas sötma, senapens pikanta smak och det salta, smakrika köttet gör rätten oemotståndlig.

Innertemperatur:

Rare: -°
Medium: -°
Well done: 72-75°

Innertemperatur

Innertemperatur för Fläsklägg

Läs om fler detaljer här nere

Mer om Fläsklägg

Rimmad fläsklägg serverat med rotmos och senap är en kär klassiker i det svenska köket. Den perfekta balansen mellan rotsakernas sötma, senapens pikanta smak och det salta, smakrika köttet gör rätten oemotståndlig.

När det kommer till tillagningen av fläsklägg är det en fördel att tillaga köttet en eller ett par dagar i förväg. Om du lämnar köttet i sitt kokspad får det behålla sin saftighet och goda smak.

Färsk fläsklägg, som ibland kan specialbeställas, är mångsidigt och kan kokas för användning i sallader eller grytor. Det går även att skiva och bräsera för att användas på samma sätt som kalvlägg till osso buco.

I butiken hittar du fläsklägg framför allt som rimmad, men det går även att hitta rökt eller färsk fläsklägg. Svålen sitter nästan alltid kvar på köttdetaljen, och det kan finnas varianter både med och utan ben. Räkna med cirka 250 gram fläsklägg per person, inklusive ben, fett och svål, för en fulländad smakupplevelse.