Bringa / Brisket

Bringan här hela framdelen av djuret när man skurit bort bogen. Bringan består av flera lager muskler som har olika tillagningstid. Därför kokar man bringan tills alla delar är klara.

Innertemperatur:

Rare: -°
Medium: -°
Well done: 75°

Innertemperatur

Innertemperatur för Bringa / Brisket

Läs om fler detaljer här nere

Mer om Bringa / Brisket

Brisket har på senare år blivit en väldigt populär grilldetalj, eller snarare poplär för barbecue. Skillnaden på barbecue och vanlig grillning är att vid barbecue så använder du värmen i grillen till att tillaga köttet medan vid vanlig grillning så använder du den direkta värmen från kolet. Lite som skillnaden på att steka i panna eller i ugnen.

Brisket är en bra detalj att köra som barbecue då den behöver lite längre tillagningstid för att bli mör. Att köra en hel brisket i barbecue, typ 125-150grader på grillen, tar 3-4h. Det passar alltså inte som en snabbgrillning en vanlig torsdag. Det en brisket saknar i smidighet tar den igen på smaken, en riktigt bra brisket är bland det godaste som finns! Det gäller då såklart att du har en bra marinad eller en så kallad Mop-sås. Mop-sås är en ganska tunn marinad som "moppas" på köttet. Innan man kom på att det ska heta moppas så penslade man köttet :).

De 3 viktiga reglerna för en bra brisket är 1, lång tid. 2, bra mop-sås, 3, rätt temperatur. Rätt temperatur gäller både på grillen och innertemperaturen på själva brisketen. En bringa är genomstekt vid 75° och då brukar man rulla in brisketen i folie och köra den ett tag till, upp till 93° ungefär. Då är den mör så att den nästan faller isär.