Innanlår

Innanlår av nöt är lätt att göra till flera olika kulinariska rätter. Den kan serveras på många olika sätt – hel, i skivor eller strimlad. När den är skivad är den ofta känd som den välbekanta lövbiffen. Innanlåret passar perfekt till rullader, stroganoff, sjömansbiff eller i en läcker wokrätt.

Innertemperatur:

Rare: 55°
Medium: 65°
Well done: 75°

Innertemperatur

Innertemperatur för Innanlår

Läs om fler detaljer här nere

Mer om Innanlår

Innanlår av nöt är lätt att göra till flera olika kulinariska rätter. Den kan serveras på många olika sätt – hel, i skivor eller strimlad. När den är skivad är den ofta känd som den välbekanta lövbiffen.

Innanlåret är en muskel som sitter på insidan av baklåret på kossan. Den har en mild och runda smak och fibrerna är korta och löper parallellt med muskeln. Innanlåret är verkligen ett magert kött utan irriterande hinnor. En liten detalj som jag har lärt mig är att alltid skära köttet tvärs över muskeltrådarna för att undvika att det blir segt och svårtuggat.

När det kommer till tillagning vet jag att långkok inte är det bästa för innanlåret eftersom fibrerna drar ihop sig och blir hårda. Snabb tillagning är nyckeln här! Jag älskar att förvandla den till en snabbt tillagad, hel stek eller tärna och snabbsteka den. Ibland tar jag till grillen för att låta dess smaker blomma ut.

Innanlåret passar perfekt till rullader, stroganoff, sjömansbiff eller i en läcker wokrätt. Tack vare dess milda och mjuka köttsmak är den även en stjärna i en god råbiff. I butikerna går "innanlår" oftast under benämningen lövbiff och ibland som grytbitar eller hel stek.

Snabb vardagsstroganoff

  • 1kg innanlår strimlat
  • 3msk tomatpure
  • iMat så det täcker
  • salt, peppar, lökpulver efter eget tycke och smak
  • 1 Buljongtärning

1. Strimla köttet

2. Stek köttet i omgångar i en het panna

3. Salta och peppra när du steker

4. Lägg tillbaka allt kött i pannan

5. Häll i tomatpure och stek runt någon minut

6. Häll i iMat så det täcker

7. Låt koka ihop 5-10 minuter

8. Red eventuellt med Maizena om du vill ha tjockare sås, eller använd vispgrädde...

9. Servera med ris.

Smaklig måltid!